Schapenvet met zeewier Inhoud 40 stuks

  • 100% schapenvet
  • Zonder kunstmatige toevoegingen
  • Geschikt voor jong en oud
  • Rijk aan vitaminen en mineralen

Inhoud 40 stuks

Ingrediënten: 99% schapenvet 1% zeewier

- natuurlijk en schoon zeewierproduct afkomstig uit de wateren rondom Ierland

Ruw vet 93%, ruw eiwit 1%

Een gezonde beloning voor jong & oud

Schapenvet bevat ongeveer 58% verzadigde vetzuren en ongeveer 32% enkelvoudig onverzadigde vetzuren. Vet is niet alleen een smaakmaker maar ook belangrijk bij het transport van vitamine A, D, E en K in het lichaam. Het vetmetabolisme van een hond gaat zeer efficiënt om met vet en zet dit gemakkelijk om in energie.

Schapenvet blokjes houden de huid en vacht van de hond soepel en gezond. Als honden een droge huid hebben of schilfers in de vacht kun je schapenvet geven. Gezonde dierlijke vetten zijn belangrijk ook voor extra energie.

Te geven voor
- ter ondersteuning van de vacht
- voor het verkrijgen van een glanzende vacht
- ter ondersteuning van de spijsvertering
- ter ondersteuning van d Een langdurige wijsheid in de hondenwereld is zodra je hond een beetje minder in zijn vacht zit dat je maar schapenvet moet geven. Maar is schapenvet wel goed voor je hond en hoe zit dat precies?

Vetten

Schapenvet is een vet dus even wat meer uitleg over vetten. De laatste jaren hebben vetten nogal een slechte naam gekregen, want je zou er dik van kunnen worden, maar de waarheid ligt toch echt anders.

Een hond is een carnivoor (niet zo absoluut als een kat) hierdoor hebben zij een kort spijsverteringskanaal. Met dit korte spijsverteringskanaal kunnen ze heel slecht plantaardig materiaal verteren en hierdoor hebben ze dus dierlijk materiaal nodig of voorbewerkt plantaardig materiaal.

Vetten zijn de grootste bron van energie, dit vindt je met name in dierlijk materiaal. Naast een bron van energie geeft vet ook smaak en helpt het bij transport van de vetoplosbare vitamines (A, D, E en K) in het lichaam

Essentiële vetzuren kunnen slecht tegen verhitting waardoor deze verbindingen kapot gaan. Daarbij moet je dus denken aan het verhitten boven 120 graden Celsius wat standaard bij veel hondenvoer (ongeacht het merk) wordt toegepast.

Dit is de reden dat het verstandig is om veel voeding aan te vullen met schapenvet of andere (koude) vetten.

Voordelen schapenvet hond

Schapenvet heeft veel voordelige eigenschappen maar dit zijn de belangrijkste:

  • Ondersteund huid en vacht
  • Ondersteund maag en darmflora waardoor voedingsstoffen beter opgenomen worden
  • Helpt in het lichaam bij de transport van vetoplosbare vitames A, D, E en K
  • Bevordert de smakelijkheid van de voeding, handig bij moeilijke eters
  • Ondersteund botten, tanden en spieren
  • Bevat vitamine A en D

Vloeibaar schapenvet of schapenvet bonbon

Het verschil zit hem met name in de toediening. De vloeibare variant pomp je over de voeding heen en de bonbon geef je de hond als een snoepje.

De schapenvet bonbons zijn vaak gecombineerd met andere nuttige bestanddelen zoals knoflook, zalmolie, pens en zeewier maar ook extra ondersteuning voor de gewrichten is mogelijk. Je kan je hond dus een perfect passende bonbon geven.

Het vloeibaar schapenvet is gecombineerd met zonnebloemolie en zalmolie waardoor ook omega 3, 6 en 9 vetzuren beschikbaar zijn voor de hond die weer een positief effect hebben op de gewrichten en de hersenfunctie.

8,95 €
exclusief verzendkosten