Biologisch Vacht & Huid Glazen potje 400g

NIEUW IN COLLECTIE

Darf Dieetvoeding voor Vacht en Huid

Biologisch HONDENVOER VOOR VERSCHILLENDE AANDOENINGEN SAMENGESTELD VOLGENS RECEPT DIERENARTS WIM DE LEEUW (www.biometor.org)
Speciale ziekten vereisen meestal een speciale diergeneeskundige of natuurgeneeskundige behandeling - en in sommige gevallen ook speciale voeding. Een dieetvoeding wordt niet alleen gebruikt om voedingsstoffen aan te leveren, maar kan ook specifiek worden gebruikt om bepaalde ziektesymptomen te elimineren of te verlichten. Afhankelijk van de ziekte kan het gepaard gaan met medicamenteuze behandeling of als enige maatregel worden gebruikt. Dieetvoeding zelf heeft geen genezende kracht, maar kan het organisme van het dier ontlasten, ondersteunen en een profylactische (preventieve) werking hebben.

Met het assortiment dieetvoeding van DARF bieden we nu een echte dieetvoeding in de kwaliteit van biologische voeding en met deze voordelen:

De vitaminen zijn natuurlijk
zeer hoge biologische waarde


Deze special is voor honden met:

- vachtproblemen
- schilfers, kale plekken
- jeuk
- stinkende vacht
- slecht verharen
- voortdurend verharen
- pigmentatie verlies (vaal worden, korstige neus)
- roodverkleuring, puisten, papels, kraters e.d.
- geïrriteerde pootjes
- wrijven met snoet over grond, niezen

De toevoeging van lever, nier en brandnetel zorgen voor een ontgiftende werking, terwijl lamsvet en kippenhuid voor de bouwstoffen van onderhuids vetweefsel en opperhuid zorgen.

Het onderhuidse vetweefsel is vaak vervuild. En daarom is er een beschermende, antioxiderende activiteit afkomstig van:
- zalm en krillpoeder in de vorm van verhoogde omega 3 vetzuren en astaxanthine
- het probioticum Mifloran in de vorm van SOD (Super Oxidase Dismutase)

Brandnetel gaat ook de jeuk tegen vanwege een (bewezen) anti-histamine werking. Ontstekingsremming is vooral afkomstig van organische zwavelverbindingen in natuurlijk hoorn. Verder moduleert Mifloran de afweer via beïnvloeding van de intestinale flora. Zink en koper zijn belangrijk voor o.a. de pigmentvorming in de huid. Het bioactieve vocht in deze voeding zorgt voor een goed doorbloede, soepele en schone onderhuid. Dit is een voorwaarde voor een gezonde huid en vacht. Meidoorn helpt de doorbloeding van huid en organen te verhogen. Voor deze special wordt gebruik gemaakt van dezelfde diersoorten als de natuur KVV


Over DARF Dieetvoeding

De Specials maken we specifiek voor honden of katten met een bepaald allergie of probleem. De receptuur is gemaakt en getest door Dierenartsenpraktijk de Biomentor.

Deze Specials gebruik je samen met versvlees voer, bij voorkeur een DARF variant. Gebruik je een ander vleesmerk? Let er dan op dat het voer is zonder premix, zonder rijst en lijnzaadolie. Deze ingrediënten kunnen de werkzame stoffen beïnvloeden. Bij voorkeur gebruiken in samenspraak met een dierenarts. DARF en de Biomentor zijn niet aansprakelijk voor (onjuist) gebruik van deze specials.

4,00 €